BoråsBorås

Nyheter från Borås

Annonser
Senaste Nytt
SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Oro för växande antisemitism


Nazister som marscherar på gatorna och brandattentat mot synagogan i Göteborg. Samtidigt används jude som ett skällsord i skolkorridorerna. Idag uppmärksammas Förintelsens minnesdag i Borås.
2018-01-25 05:05

Liknande Artiklar
SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Svante Weyler om minnesdagen av förintelsen


Svante Weyler, ordförande i Svenska kommittén mot antisemitism besökte Borås på förintelsens minnesdag. Det finns många skäl att inte bara minnas historien utan också vara vaksam på det som händer idag säger han.
2018-01-25 16:40

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Borås sätter fokus på Förintelsen


I år är det 70 år sedan "Zigenarnatten" då de sista 3 000 romska fångarna mördades i Auschwitz-Birkenau. Kulturhuset i Borås uppmärksammar händelsen på Förintelsens minnesdag 27 januari.
2014-01-22 13:51

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Vill ha visioner i trafiken


Spårvagnar på gatorna, eller till och med monorail några meter ovanför gatorna. När den allt större trängseln i Boråstrafiken diskuterades i kommunfullmäktige idag saknades inte visioner.
2010-12-16 14:36

Borås Tidning
[Liknande]

Sahlin väljer Jönköping första maj


Förra S-ledaren Mona Sahlin förstamajtalar i år i Jönköping – samtidigt som nazistiska Svenskarnas parti talar och marscherar i staden. – Jag har bett om att få tala om demokratin just i Jönköping eftersom Svenskarnas parti går där, säger Sahlin till Aftonbladet. – De har kallat mig...
2014-04-24 09:30

NT.se - Senaste nytt
[Liknande]

17-åring misstänks för brandattentat


En 17-åring misstänks för delaktighet i ett brandattentat mot stadsdelskontoret i stadsdelen Hässleholmen i Borås i mitten av september. En förundersökning har inletts och pojken misstänks för förberedelse till grov mordbrand, uppger P 4 Sjuhärad.
2012-10-15 13:39

Expressen.se - Senaste nytt
[Liknande]

Brandattentat i däckverkstad – misstänkt mordbrand


En däckverkstad i Sandared utanför Borås utsattes natten till måndag för ett brandattentat.Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.– Det var en krossad ruta och rökutveckling inne i verkstaden, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson i Väst.
2017-02-13 07:25

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Polisresurser från Borås används i Göteborg


På grund av de många skottlossningarna i Göteborg senaste året så har ett antal poliser i Borås sedan i höstas jobbat för Göteborg istället. Men omfördelningen av resurser ska inte ha påverkat polisbevakningen i Borås negativt.
2014-03-23 11:33

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Manifestation mot kvinnovåld


Idag uppmärksammas Internationella dagen mot våld mot kvinnor med en ljusmanifestation på Stora torget i Borås. Lisa Thorander, ordförande i LEV, kommer att vara där men hon kommer till P4 Sjuhärad först.
2013-11-25 15:30

Borås Tidning
[Liknande]

Fyra omhäktade i Kärrtorpsfall


De fyra personer som suttit häktade för brott i samband med att en demonstration attackerades av nazister i Kärrtorp i Stockholm i december blir kvar i häktet. I torsdags omhäktades två nazister misstänkta för våldsamt upplopp, skriver flera medier. Under fredagen omhäktades de andra två misstänkta. Det...
2014-01-17 17:15

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Minister tog tempen på arbetslösheten


Korta sjukskrivningar och psykisk ohälsa på arbetsplatserna är ett växande problem. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson besökte Borås idag, men hade inga nya lösningar med sig.
2013-10-22 17:33

Borås Tidning
[Liknande]

Brandattack mot solarium i Kortedala


Ett solarium i Kortedala i Göteborg utsattes för ett brandattentat tidigt på söndagsmorgonen. – När vi kom dit konstaterade vi att någon hällt brandfarlig vätska på dörren och genom brevinkastet. Vi har ett vittne som sett en man springa därifrån, säger Victor Prästbacka vid polisens länskommunikationscentral. Solariet...
2013-10-06 07:48

SR.se - Skaraborg
[Liknande]

Brott mot äldre växande problem


Ligor som specialiserar sig på att begå brott mot äldre är ett växande problem. I går och i dag ordnades en konferens i Borås om hur polisen kan bli bättre på att hantera myndighetsöverskridande brott mot äldre.
2010-05-25 15:43

Borås Tidning
[Liknande]

Hur används dina pengar?


Sparpengar är aldrig neutrala, utan de kan användas till vad som helst. Annika Laurén, vd på Ekobanken, uppmanar alla sparare att ställa krav på sin bank så att besparingarna används på ett etiskt korrekt sätt. "Varsågod, jag lägger mina pengar här ett tag. Låt vem som...
2014-04-10 09:00

SR.se - Halland
[Liknande]

Brott mot äldre ett växande problem


Ligor som specialiserar sig på att begå brott mot äldre är ett växande problem. I går och i dag ordnades därför en konferens i Borås för polis och åklagare från hela landet. Frågan på bordet var hur polisen kan bli bättre på att hantera brott...
2010-05-25 15:31

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Tågstopp mellan Mölnlycke och Göteborg


Från och med idag komer tågen mellan Borås och Göteborg inte att åka sträckan Göteborg - Mölnlycke. Anledningen är att det gamla ställverket ska bytas ut.
2013-11-30 09:45

Borås Tidning
[Liknande]

Oljeutsläpp utanför Göteborg


Olja som täcker en 400 gånger 200 meter yta av vattnet utanför Saltholmen i Göteborg bekämpas av två kustbevakningsfartyg. Området har begränsats med länsor. För att få upp oljan används ett slags separator som skiljer vattnet från oljan, som därefter pumpas ombord i tankar på ett...
2014-03-11 15:39

Barometern
[Liknande]

Hon vill ha varma och halkfria gator


Halkfria gator och gångbanor tack vare returvärme. Det vill Folkpartiets Anna-Britt Wejdsten att kommunen­ och Kalmar Energi ska titta närmare på. – Det handlar om tillgänglighet för alla människor, säger hon när Barometern träffar henne i snömodden på Storgatan. Anna-Britt Wejdsten föreslår att kommunen tillsammans med Kalmar...
2013-01-23 08:42

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Unga i Borås uppmärksammade kristallnatten


Igår kväll manifesterade ungdomar från nätverket Boråsare Mot Rasism på Södra Torget. Man ville markera minnesdagen för Kristallnatten, och ta avstånd från rasism, homofobi och antisemitism.
2013-11-10 09:48

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Utredare vill ha Götalandsbana


Sträckan Göteborg - Borås bör bli den första delen som byggs av Götalandsbanan mellan Stockholm och Göteborg. De skriver regeringens utredare av höghastighetsjärnväg, Gunnar Malm, som presenterade sin utredning idag.
2009-09-14 15:31

Nyhetsverket - Finns ingen RSS
[Liknande]

Alliansens partiledare på tågturné besökte Norrköping


Idag drog Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Jan Björklund och Göran Hägglund ut på en en två dagar lång kampanjresa med tåg från Stockholm till Göteborg tur och retur. Man besöker bla. Norrköping, Borås, Göteborg, Skövde och Örebro. Där framträder allianspartiledarna tillsammans. Övriga statsråd stiger av...
2010-05-04 17:21

Borås Tidning
[Liknande]

Ny radioaktiv läcka vid Fukushima


En ny läcka av 100 ton radioaktivt vatten har upptäckts vid det havererade kärnkraftverket Fukushima i Japan. Det rapporterar kraftbolaget Tepco. Cisternen som läckt är en av flera hundra som används för att förvara vatten som smittats med radioaktivitet efter katastrofen 2011. En talesman uppger att det...
2014-02-20 07:54

Borås Tidning
[Liknande]

Polisfacket: SD-politik vår motsats


Det går inte att vara förtroendevald i Polisförbundet samtidigt som man är aktiv sverigedemokrat. Det meddelar fackförbundet och skriver att SD:s politik speglar en människosyn "i direkt motsats till Polisförbundets grundläggande värderingar". – Om man samtidigt är förtroendevald i SD kommer vi att be den personen...
2014-04-25 20:48

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Ledsagare ska hjälpa resenärer


Från och med idag finns det möjlighet för resande med Västtrafik att få hjälp av en ledsagare på tre stationer i Sjuhärad. Ledsagarservice finns redan på flera stationer i Västra Götaland och används i snitt av en person per dag.
2009-12-01 15:49

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Stora förändringar i tågtrafiken


Det blir störningar i tågtrafiken mellan Borås och Göteborg med start idag och en vecka framåt. Tågen kommer få vända i Mölnlycke och därifrån kommer ersättningsbussar gå in till Göteborg.
2013-07-20 09:51

NT.se - Lokala Nyheter
[Liknande]

50 år sedan basket kom till stan


I år firar Dolphins 50-årsjubileum, något som bland annat kommer uppmärksammas i samband med fredagens kvartsfinal mot Borås.
2013-03-14 17:06

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Marscherar för Elfsborg


Ikväll spelar Elfsborg sin premiärmatch i årets fotbollsallsvenska, hemmamatch på Borås arena mot Häcken. Och intresset för Elfsborg inför säsongsstarten är stort. Det säger Eric Sjölin, som bland annat jobbar med kampanjen Älska Elfsborg, och Anders Hultin, ordförande i supporterklubben Guliganerna.
2011-04-04 07:30

SR.se - Gotland
[Liknande]

Ingen "krematorievärme" till fjärrvärmenätet i Visby


I Göteborg, Borås och Nässjö används överskottsvärmen från stadens krematorier till uppvärmning genom fjärrvärmenätet. Sådana planer har också funnits i Visby, när nu krematoriet ändå skall byggas om.
2013-10-30 11:06

SR.se - Dalarna
[Liknande]

Tess Asplunds aktion mot nazister har blivit skulptur


Ulf Hillermyr i Borås har snidat fram figurer från förra årets händelse då Tess Asplund stod upp mot nazisterna i Borlänge under 1 maj.
2017-03-27 09:05

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Brandattentat på Hässleholmen i natt


En kvarterslokal på Distansgatan i Borås utsattes i natt för ett attentat. Flera rutor krossades och någon försökte sätta eld på byggnaden. Det var strax efter midnatt som larmet kom och vittnen såg två ynglingar springa därifrån. När räddningstjänsten kom glödde det i trävirket men...
2011-07-28 06:42

Borås Tidning
[Liknande]

Blodig minnesdag i Egypten


Minst 50 personer dödades och närmare 300 skadades under oroligheter i Egypten på söndagen, i samband med 40-årsdagen av det arabisk-israeliska oktoberkriget 1973. Enligt inrikesdepartementet har 423 demonstranter gripits i Kairo, anklagade för vandalism. Sedan den 14 augusti, då polis och militär gick in i Mursi-anhängarnas protestläger...
2013-10-07 10:06

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Förbrödring mellan fotbollens supportrar


På sistone har våldsamma fotbollssupportrar uppmärksammas ofta, men supportrarna i Borås och Norrköping visar upp en annan sida. Inför kvällens match på Borås Arena laddade de tillsammans, i Guliganernas klubbhus.
2011-05-09 17:51

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Stipendieregn över ambulanserna


Ambulanssjukvården uppmärksammas när Stiftelsen Fokus Borås nu fördelat sina stipendier för nästa år. 115 000 kr går till Högskolan i Borås och Kunskapscentrum PreHospen - pengar som går till en konferens om ambulanssjukvård.
2009-09-30 15:44

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

No-Limit blir allt större utomlands


För tredje året i rad hålls street art-festivalen No-Limit i Borås, en festival som uppmärksammas allt mer utomlands.
2017-09-06 09:55

SR.se - Göteborg
[Liknande]

Vattenveteraner tävlar i Masters-VM


Idag inleds ett jättelikt sportevenemang i Göteborg, Mölndal och Borås med 6 500 deltagare från 74 länder.
2010-07-27 10:43

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Bankomatmannen på fri fot


Den 32-årige boråsare som misstänks ha stulit 1,6 miljoner från bankomater i Borås och Göteborg försattes på fri fot vid häktningsförhandlingen idag.
2009-08-28 16:07

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Snabbtåg från Borås blir valfråga


Frågan om höghastighetståg mellan Borås och Göteborg har blivit en valfråga. De rödgröna partierna vill satsa på höghastighetståg. Men den borgerliga alliansen röstar idag nej till förslaget i riksdagen. Socialdemokraten Pia Andersson riksdagsledamot från Skene säger till Radio Sjuhärad att avslaget hämmar utvecklingen. Men Centerpartisten...
2010-06-16 17:05

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Tältlägret jämnat med marken


Idag reste 44 av rumänerna som tältat i Borås hem. Samtidigt revs lägret och de dussintalet tiggare som stannat kvar har nu ingenstans att ta vägen.
2013-12-16 17:54

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Förstamajtal om växande klyftor


Under förstamajfirandet i Borås talade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och fokuset låg på de ökande klyftorna och att pensionärerna i Sverige har det för tufft.
2017-05-01 12:40

Borås Tidning
[Liknande]

Herrljunga kan köpa stationen


Herrljunga kommun är på god väg att köpa Herrljunga station. Ett avtal med ägaren Jernhusen håller på att diskuteras fram. Herrljunga kommun och Jernhusen har fört diskussioner om ett övertagande länge. Jernhusen har inget intresse av att fortsätta äga stationsbyggnader som inte används och i Herrljunga...
2014-02-03 08:36

.