BoråsBorås

Nyheter från Borås

Annonser
Senaste Nytt
SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Melo: Fimpa ciggen


Vi alla vet att rökning inte är bra och Borås stad försöker därför begränsa vart man får röka. Runt SÄS är det rökförbud och gratis nikotinersättningsmedel erbjuds till patienter.
2017-06-16 08:45

Liknande Artiklar
SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Rökförbud utanför SÄS efterlevs inte


Rökförbud införs på fler och fler platser men förbud kan samtidigt vara svårt att kontrollera. Borås kommun väljer istället att uppmana folk att inte röka.
2017-06-05 03:40

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Nyhetslåten: Broddar får olyckan på fall


Nyhetskåsören Mathias Melo har halkat runt i nyhetsflödet igen, och fick fäste i förslaget om gratis broddar till äldre i Borås. Melo tar ett helhetsgrepp.
2014-05-09 11:54

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Fler ska få hjälp att sluta röka


Patienter på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås ska få bättre hjälp att sluta röka, när sjukhuset startar en ny rökavvänjningsfunktion. Ett pilotprojekt för att hjälpa patienter som ska opereras att sluta röka startade i april. Men nu ska det rökförebyggande arbetet nå fler patienter.
2010-11-24 08:27

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Snart är rökarna rökta


Det ska bli förbjudet att röka på arbetstid om man jobbar i Borås Stad. Från och med i höst och senast vid årsskiftet blir det inte bara förbjudet att röka inomhus utan även vid entréer till de kommunala fastigheterna.
2009-06-07 10:55

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

AB Bostäder går emot rökförbud


På måndag tar kommunstyrelsen i Borås beslut om rökfri arbetstid för alla anställda inom Borås Stad. Ett beslut som väntas börja gälla från och med 1 januari nästa år. Men två av de kommunala bolagen går emot förslaget.
2009-06-10 16:07

Borås Tidning
[Liknande]

Marlboroman död i lungsjukdom


Eric Lawson, som blev världskänd som väderbiten snygging i 1970-talets Marlbororeklam, har avlidit – av en sjukdom som kan kopplas till rökning, rapporterar amerikanska medier. Lawson dog den 10 januari i sitt hem i San Luis Obispo av lungsjukdomen kol, uppger hans hustru enligt USA Today. Eric...
2014-01-27 09:36

svt.se - Västnytt
[Liknande]

Förslag om gratis bussresor för äldre i Borås


Pensionärer i Borås kommer i framtiden att få åka gratis på bussen. Detta enligt ett förslag som det rödgröna styret presenterade idag. Erbjudandet ska gälla alla över 65 år, men man reser bara gratis under så kallad lågtrafik.
2010-11-04 15:12

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Gratis personalkläder kan bli skattesmäll


De senaste månaderna har Skatteverket kritiserat Borås för att man både bjudit på gratis personalresor och gratis personalparkering. Nu när de rödgröna ska infria sina vallöften om gratis personalkläder varnar Alliansen och Moderaternas Annette Carlson för en ny Skattesmäll.
2011-06-08 13:54

Borås Tidning
[Liknande]

Kan tvingas sluta snusa på arbetstid


Alla landsting har i dag rökfri arbetstid för sina medarbetare. Hur man ska göra med snuset råder det delade meningar om. – Det är en kontroversiell fråga, säger Ingrid Aurin Edvardsson, folkhälsoutvecklare vid landstinget Kronoberg. Det finns olika skäl till varför landstingen valt att införa en tobakspolicy....
2014-01-12 15:48

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Gratis bussresor till pensionärer


Gratis buss i Borås till alla pensionärer när det inte är rusningstid. Det vallöftet ger Socialdemokraternas Ulf Olsson.
2010-05-18 16:26

Borås Tidning
[Liknande]

Får skolskjuts trots kommunens nej


Borås stad sa nej till skolskjuts för familjens dotter. Men förvaltningsrätten upphäver beslutet och ger familjen rätt. Flickan har valt i en annan skola än den som kommunen hänvisat till. Därför, menar Borås stad, har hon inte rätt till kostnadsfri skolskjuts. Den skolskjuts som finns i...
2014-02-20 14:51

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Lundbyhallen var felkonstruerad


Taket på Lundbyhallen var felkonstruerat och höll därför inte för snömassorna. Därför blir det heller inte någon ersättning från försäkringsbolaget. Det är i alla fall det preliminära beskedet till Borås Stad, något som fritidschefen Hans Forsman beklagar.
2010-04-12 08:12

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Elever kan få gratis resor


Alla ungdomar i Borås kan komma att få gratis bussresor - främst på kvällstid. Förslaget kommer från de borgerliga, och nu har kommunstyrelsen beslutat utreda vad det skulle kunna kosta.
2011-03-08 08:21

Borås Tidning
[Liknande]

Woody Allens film stoppas i Indien


Woody Allens senaste film "Blue Jasmine" har stoppats på omkring 30 biografer i Indien. Anledningen? Allen vägrar att följa en indisk antiröklag som kräver att en varningstext syns på bioduken medan rollfigurerna röker. Dessutom måste biograferna visa en kampanjfilm mot rökning före varje föreställning. Antirökkampanjen stjäl...
2013-10-08 10:30

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Rökstopp krävs vid operationer


På Södra Älvsborgs Sjukhus i Borås försöker man förmå folk att sluta röka i samband med operationer, för att minska riskerna. Frågan är högaktuell och diskuteras just nu på en internationell konferens för ortopeder i Göteborg.
2010-09-03 14:57

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Gratis buss för pensionärer


Från den första juli blir det gratis buss resor för pensionärer i hela Borås kommun på alla tider utom morgnar och kvällar.
2010-11-04 15:46

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Bara stolpar kvar av allén


Borås stad stympar inom kort alla träden på Borås paradgata, Allégatan. Dels vill man begränsa trädkronorna, dels få bort kajorna som anses vara en sanitär olägenhet. Borås förre stadsträdgårdsmästare Åke Johansson underkänner nu helt den kraftiga beskärningen och vill att den stoppas.
2010-02-15 07:49

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Svårt för patienter att rösta


Patienter på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås riktar nu kritik mot att det inte finns möjlighet att rösta på sjukhuset. Som det är nu tvingas patienter som är inlagda ta hjälp av anhöriga eller beställa kommunala valombud för att kunna avlägga sin röst.
2010-09-13 07:52

Borås Tidning
[Liknande]

Tiggare erbjuds hemresa på måndag


På måndag erbjuds tiggarna hemresa. Sedan rivs lägret. Det meddelades vid en presskonferens under eftermiddagen. Borås kommunalråd och ledande tjänstemän har i dag haft samrådsmöte om stängningen av tiggarnas läger. Vid en presskonferens klockan 15.30 informerade kommunalråden Annette Carlson (M) och Lena Palmén (S) samt Annika...
2013-12-11 16:30

Borås Tidning
[Liknande]

Även snus skadligt under graviditet


Att snusa när man är gravid höjer risken för att barnet föds med gomspalt enligt en studie från Karolinska institutet och Uppsala universitet. Sambandet mellan rökning och gomspalt har tidigare noterats, men den gravida bör undvika nikotin helt. - Att snusande ökar risken för läpp-käk-gomspalt minst...
2014-01-16 09:48

Borås Tidning
[Liknande]

Het debatt om omstridda e-cigaretter


Vattenmelon, coca-cola och choklad. Smakalternativen till e-cigaretterna är många – precis som åsikterna. Ännu vet ingen vad tillsatserna innehåller och just nu rasar debatten för fullt i EU-parlamentet. E-cigaretter marknadsförs aggressivt, en av de större återförsäljarna skriver på sin hemsida att det är "världens effektivaste sätt att...
2013-11-18 08:00

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Polisen vill ha betalt


Polisen och Borås Stad är fortfarande oense om vem som ska betala bevakningen under sommartorsdagarna. Därför har polismyndigheten i Västra Götaland inte accepterat Borås Stad som arrangör. Men det är ett avslag som kommunen inte accepterar.
2011-07-07 09:00

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Lundbyhallen var felkonstruerad


Taket på Lundbyhallen var felkonstruerat och höll därför inte för snömassorna. Därför blir det heller inte någon ersättning från försäkringsbolaget. Det är det preliminära beskedet till Borås Stad.
2010-04-12 08:07

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Busskort till ALLA elever


Alla grundskoleelever i Borås kan komma att få gratis busskort, och inte som idag där det bara gäller kommunala skolelever. Den skillnaden har väckt stora protester bland föräldrar.
2011-02-18 15:36

Borås Tidning
[Liknande]

Vaccination dyrast i Västra Götaland


I flera landsting och regioner är det gratis för alla som ingår i en riskgrupp att vaccinera sig mot säsongsinfluensan. Men inte överallt. Dyrast i landet är Västra Götaland, där en spruta kostar 100 kronor för en person som tillhör en riskgrupp, rapporterar TV 4 Nyheterna...
2014-01-16 12:12

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Gratis buss lockar tusentals äldre


Från och med nu på fredag kommer Borås pensionärer kunna åka fritt med kollektivtrafiken i stan. Men det blir bara gratis under lågtrafik.
2011-06-30 07:01

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Gratis åka buss på dagtid


Det finns goda chanser att pensionärerna ska få åka gratis på boråsbussarna så småningom. Tidigare har Socialdemokraterna lovat det och nu har också Kristdemokraterna i Borås avgett samma löfte.
2010-08-31 07:27

Borås Tidning
[Liknande]

Knallefiket ska inte läggas ner


Alla människor är viktiga och alla människor har rätt att ta del i samhället på sina villkor. Därför är vi rödgröna i arbetslivsnämnden stolta över att Borås stad har en välfungerande, varierad LSS-verksamhet där deltagarna erbjuds meningsfull sysselsättning tillsammans med engagerad och kunnig personal. Därför...
2013-10-31 09:21

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Säkerhetsbråk om Sommartorsdagarna


I kväll är det gratis underhållning på Stora Torget igen, när Borås bjuder på årets andra sommartorsdag. Men Polisen och Borås Stad är fortfarande oense om vem som ska betala bevakningen.
2011-07-07 10:33

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Kåren sponsras för överlevnad


Studentkåren i Borås har i praktiken förlorat mer än hälften av sina medlemmar sedan kravet på kårmedlemsskap togs bort i juli. Därför har en ny affärsmodell tagits fram där företag från Sjuhärad erbjuds att sponsra kåren.
2010-10-06 09:18

Borås Tidning
[Liknande]

Fruktad bakterie upptäckt på Säs


En av de mindre vanliga antibiotikaresistenta tarmbakterierna har dykt upp på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Fyra patienter har konstaterats bära på bakterien, och sjukhuset har inlett smittspårning för att inte bakterien ska spridas ytterligare. – Det är våra mest sjuka patienter som är i riskzonen,...
2014-03-12 18:30

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Boråspensionärerna kan få gratis broddar


Boråspensionärerna kan komma att bjudas på gratis halkbroddar till vintern. Socialdemokraternas Lena Palméns stödjer det Folkpartistiska förslaget.
2014-05-07 06:12

Borås Tidning
[Liknande]

SSU bjöd på gratis bussresor


I anslutning till årets kortegetåg arrangerade SSU gratis bussresor. Under två timmar rullade den pyntade bussen och plockade upp resenärer. Gratis kollektivtrafik har under de senaste åren varit en stor hjärtefråga för SSU Södra Älvsborg. För att uppmärksamma ämnet valde de att på Valborgsmässoafton bjuda invånarna i...
2014-04-30 18:39

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Melo: Din mamma jobbar inte här


Borås ligger i topp 20 i den kommunala miljörankingen medan Mark rasar nästan 200 placeringar. Veckans nyhetslåt handlar om att städa upp efter sig.
2017-06-30 08:40

Borås Tidning
[Liknande]

Han tvingas betala för sin skollunch


Det är skillnad på elev och elev - i alla fall om man ser till gymnasieskolorna i Borås. Om gymnasieelever som fyllt 20 år får betala för sin lunch själva eller inte beror nämligen på vilken skola de går på. Samuel Füri är 20 år och...
2013-11-30 10:06

Borås Tidning
[Liknande]

Gratis busskort reas på nätet


För att locka bilister till att bli bussresenärer har Länstrafiken i Jönköpings län delat ut gratis månadskort som i vanliga fall kostar 1 040 kronor. Målgruppen är 60 000 bilister och 9 000 åker nu gratis buss på prov. Men en del har i stället reat...
2014-02-18 08:03

Borås Tidning
[Liknande]

Öka insatserna vid livets slut


Flera sjukhus och äldreboenden är noga med att inga patienter ska vara ensamma vid dödsögonblicket. Men det är tydligt att fler satsningar krävs från den politiska regionledningen för att alla ska få tröst och lindring vid livets slutskede. En god vård och omsorg i livets slutskede,...
2013-11-25 14:21

Borås Tidning
[Liknande]

2009: Snabbare grönt för miljöbilar


Nu kommer Borås stad att erbjuda ännu en förmån för miljöbilsköpare. Förutom gratis parkering lockar man med snabbare grönt ljus vid trafiksignaler. Gatukontoret i Borås vill nu öka attraktionskraften för miljöbilar i Borås. Förutom gratis parkering kommer även miljöbilsägare att gynnas vid trafiksignaler i framtiden. Alla som...
2014-04-01 10:45

Borås Tidning
[Liknande]

Fortsatt snedvriden konkurrens i Borås


Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om att överklaga den dom som förbjudit Servicekontoret att sälja tjänster på den privata marknaden. Samtliga partier förutom de rödgröna var emot ett överklagande vilket visar att den styrande majoriteten fortfarande är av den åsikten att Borås stad även i fortsättningen...
2014-04-29 08:58

.