BoråsBorås

Nyheter från Borås

Annonser
Senaste Nytt
SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Borås energi anlitade servicekontoret utan upphandling


Borås energi och miljö har anlitat Borås stads servicekontor utan att upphandla som de borde ha gjort. Det skriver förre vd:n i ett mejl.
2018-01-21 10:45

Liknande Artiklar
SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Inget larm vid oljecisternen


Borås Energi och Miljö vill inte ge några besked om orsaken till oljeläckan utan avvaktar utredningar.Kritiken är dock hård mot Borås Energi för att det inte fanns något larmsystem på den oljecistern som orskade en läckan som slog ut avloppsreningen.
2010-03-31 11:10

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Borås stad köpte tjänster utan upphandling


Kommunens centrala IT-avdelningen i Borås har i flera år köpt varor och tjänster för mångmiljonbelopp utan att upphandla. IT-chefen medger att det kan strida mot lagen, det skriver Borås Tidning.
2014-04-14 10:54

Borås Tidning
[Liknande]

Bjuder på ett miljövänligt fyrverkeri


Borås energi och miljö ger miljövänligt alternativ till fyrverkerierna i kväll. Nyårsafton med fyrverkerier i all ära. För den som vill tänka på miljön bjuder Borås energi och miljö på ett alternativ. Precis som förra året blir det i kväll ljusspel på ackumulatorn mellan klockan...
2013-12-31 12:24

Borås Tidning
[Liknande]

Lastbil har fastnat vid Knallelandsrondellen


En lastbil med ett extra brett gods sitter fast vid Knallelandsrondellen. Se film i artikeln.   Lasten består av en scrubber, en del till rökgaskondenseringsanläggningen som ska byggas på Ryavarket för Borås energi och miljö. – Vi har transporterat den under natten för att inte störa trafiken,...
2014-04-08 07:39

svt.se - Västnytt
[Liknande]

Borås stad struntade i upphandling


Centrala IT-avdelningen i Borås stad har i flera år köpt varor och tjänster för mångmiljonbelopp utan att upphandla
2014-04-14 11:18

Borås Tidning
[Liknande]

Borås anmäls för konkurrenshinder


Sju av landets kommuner har anmälts till EU-kommissionen för att i praktiken ha stängt ute all konkurrens vid upphandling av avfallstjänster. Bakom anmälan står Konkurrenskommissionen, som är en expertgrupp inom den privata stiftelsen Den nya välfärden. Enligt kommissionen har kommunerna tilldelat sina egna eller samägda kommunala...
2013-11-05 13:06

Borås Tidning
[Liknande]

Olofsson inte överens med Björklund


Folkpartiet och Jan Björklund hade förre centerledaren Maud Olofsson svårast att komma överens med under sin tid i Alliansen. Björklund var illojal mot de borgerliga partiernas energipolitik och motarbetade aktivt förnybar energi, skriver Olofsson i sina kommande memoarer "Jag är den jag är". – Jag skriver...
2014-01-22 08:42

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Sommarjobbet Kanal Boris coolast


En TV-kanal med inriktning på miljö och klimat, det ska fem unga boråsare driva i sommar. Initiativet är taget av Borås Energi och Miljö som vill kommunicera med ungdomar på deras sätt.
2009-05-28 14:05

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Peters mest välavlönade VD:n


Gunnar Peters, VD för Borås Energi och Miljö, har högst lön av VD:arna på de kommunala bolagen i Borås och han har också haft den bästa löneutvecklingen de senaste åren. Det visar en genomgång av VD-lönerna som Nyheterna gjort.
2010-07-09 10:28

Borås Tidning
[Liknande]

Kan förlora miljoner på nytt avtal


Borås energi och miljö riskerar att gå miste om sin största biogaskund. Då förlorar bolaget intäkter på cirka 30 miljoner om året. Allt hänger på varifrån kollektivtrafiken i Borås ska köpa sin fordonsgas. Tvisten om upphandlingen av kollektivtrafiken handlar alltså inte bara om vilket bolag som ska köra...
2013-10-03 10:36

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Många tog chansen att besöka Sobacken


Det nya kraftvärme- och avloppsreningsverket på Sobacken håller nu på att växa fram. På söndagen höll Borås Energi och miljö öppet för allmänheten.
2017-05-07 12:15

Borås Tidning
[Liknande]

Överfulla containrar på Hässle- holmen väcker känslor: "För jäkligt"


Överfulla containrar på återvinningsstationen vid Hässle torg väcker reaktioner. Karl-Ivan Carlsson är en som reagerar mot nedskräpningen. – Det ser för jäkligt ut. Jag passerar här då och då, och det ligger nästan alltid massa sopor på marken. Det är trist att se. – Antingen...
2013-11-18 20:21

svt.se - Västnytt
[Liknande]

Inget fel på dricksvattnet i Bredared


Bredareds vatten är okej att dricka, det säger Krister Gustafsson, VA-chef på Borås Energi och miljö. Det B-prov som genomförts har inte visat förhöjda värden av PFAS-ämnen.
2014-03-17 19:21

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Fossilbränslefritt i Borås


Borås Energi och Miljö har som mål att göra Borås till en helt fossilbränslefri stad. Och nu har bolaget teckat ett samverkansavtal med Högskolan i Borås för att nå det målet.
2009-05-21 06:40

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Beslut om koncernbidraget


Det blir Borås Energi och Miljö som får skjuta till den största delen när koncernbidraget bland de kommunala bolagen i Borås skall fördelas.
2014-01-28 08:00

Borås Tidning
[Liknande]

Klimatmålen kräver politiskt stöd


Med stöd av ett tydligt mål för förnybar energi har den förnybara elproduktionen i Västra Götaland ökat kraftigt under de senaste tio åren. Regeringen måste nu sluta tveka och lämna ett tydligt besked om att Sverige vill att EU ska ha tre parallella och bindande...
2014-02-09 09:00

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Vattenproblemet i Bredared nu löst


Borås energi och miljö har under fredagen haft problem med en vattenpump i Bredared och körde ut vattentankar med extra vatten till samhället. Men vid 15.30-tiden var problemet löst.
2013-08-09 15:33

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Osund konkurrens - servicekontoret i rätten


För två år sedan stämde Konkurrensverket Borås kommun för att kommunen genom sitt servicekontor konkurrerar om mark- och anläggningsarbeten på den privata marknaden. Idag startade rättegången i Stockholms tingsrätt.
2014-02-03 16:45

Borås Tidning
[Liknande]

Nya inköp för miljoner ? utan upphandling: "Är beklämmande"


Borås Stad har köpt juridiska tjänster för 2,8 miljoner utan upphandling i det uppmärksammade konkurrensmålet. Stadsjuristen hänvisar till tidsbrist, men Första revisionsgruppens ordförande tycker att de inblandade borde ha ansträngt sig mer. – Det är beklämmande att höra om ännu ett inköp som inte har...
2014-04-23 08:00

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Är du miljövänligast i Borås?


Miljöintresset i Sverige är det lägsta på fem år enligt rapporter från Göteborgs Universitet. Men det stämmer inte på Boråsborna, tror Jonas Holmberg på Borås Energi och Miljö. Idag startar företaget en tävling för att utse stadens miljöhjälte.
2011-06-27 16:30

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Hoppas på miljöpris för värme


Snart kan eventuellt Boråsarna få prisbelönt värme ur sina element. Borås energi och miljö har nämligen fått sitt fjärrvärmesystem nominerat till det globala miljöpriset "Global district heating climate award".
2009-10-29 15:17

Helsingborgs Dagblad
[Liknande]

Ruttna äpplen ger bra gas


Äpplen och plommon dråsar i backen och trädgårdsägarna suckar över fallfrukten. För visst är den ett problem. Eller? Inte i Borås. Där samlar Borås Energi sedan ett par år upp fallfrukt och gör biogas av den. Rutten frukt är utmärkt råvara. Borås Energi samlar in...
2013-08-27 11:54

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Vattenläckan i Borås är lagad


Borås Energi och Miljö meddelar att vattenläckan på Hässleholmen nu är lagad, men att det kan ta upp emot en timme innan man får tillbaka ett normalt vattentryck.
2013-09-02 09:42

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Snart tas vattentanken i drift


Det händer mycket kring Borås Energi och Miljö. Den stora ackumulatortanken vid Ryaverket är fylld och sätts i drift i dagarna. Nyligen vann man även det internationella priset "District energy climate award" för sitt miljöarbete.
2009-11-05 14:53

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Ny biogasmack i Borås


Idag invigde Borås Energi och Miljö en ny biogasstation på Åhaga i Borås. Vd:n Gunnar Peters tror att den ska bidra till att göra Borås till en fossilbränslefri stad.
2009-06-05 15:27

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Småföretag klarar inte upphandling


Flera Sjuhäradskommuner vill nu ha en enda leverantör av handledare inom den sociala sektorn. Men det nya sättet att upphandla får kritik av småföretagare, som känner sig utestängda. Men Borås kommuns upphandlingschef håller inte med.
2010-02-08 07:28

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Fler tankställen för fordonsgas


Det kommunala bolaget Borås Energi och Miljö planerar att öppna ytterligare ett tankställe för fordonsgas i Borås. Häromdagen invigdes det nya tankstället vid Åhaga. Den nya stationen ska ligga på Viared nära Borås Tidnings tryckeri.
2009-06-09 13:37

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Otjänligt dricksvatten efter vattenläcka


Boende på Brämhult i Borås uppmanas att koka sitt vatten innan det används. En vattenläcka uppstod under onsdagen och enligt Borås Energi och Miljö kan vattnet vara otjänligt.
2018-01-18 10:16

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Servicekontoret granskas


Borås riskerar åtal för att kommunens Servicekontor konkurrerar med privata företag, inte minst i andra kommuner. Konkurrensverket har startat en fördjupad undersökning för att se om Borås bryter mot Konkurrenslagen, säger verkets utredare Stefan Sagebro.
2011-02-13 11:24

svt.se - Västnytt
[Liknande]

Lastbil fastnade i rondell i Borås


En lastbild med en scrubber, ett rökfilter till en del av en rökgaskondenseringsanläggningen som ska byggas på Ryavarket för Borås energi och miljö, fastnade i en rondell i Borås på tisdagsmorgonen.
2014-04-08 09:15

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Ryaverket ännu inte i full drift


På grund av de tre bränderna på Ryaverket i Borås igår räknar Borås Energi Och Miljö med att det blir fortsatta driftstörningar i fjärrvämeleveranserna idag. Tidigast i kväll räknar man med att kunna starta biopannorna igen.
2010-01-14 09:25

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Fallfrukt ska bli biogas


Borås Energi och Miljö vill ha fallfrukt som ska omvandlas till biogas. De första kärlen för fallfrukten placerades ut på återvinningscentralerna i fredags och fylldes snabbt. Det berättar Tomas Andersson som är arbetsledare på återvinningscentralerna i Borås.
2010-08-24 08:10

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Lever upp till miljömålen


I Borås lever man upp till miljömålen med råge, här återvinns 77 procent av hushållens matavfall. Men det kan bli ännu bättre. Mycket sopor som läggs i de vita påsarna skulle kunna återvinnas, säger Hans Skoglund på Borås Energi och miljö.
2011-02-01 08:00

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Hunden Faxe tränar källsortering


Kretsloppet, en motiontävling med miljöförtecken drog igång i Stadsparken i Borås idag. Borås Miljö och Energi ligger bakom arrangemanget som till och med är miljödiplomerat. Förutom tusentals motionärer fanns även källsorterande hunden Faxe och husse Anders Lundberg på plats.
2009-09-05 13:58

Borås Tidning
[Liknande]

Containrar uppställda ? utan lov


Containrar för klädinsamling har utan lov placerats ut på 20–30 olika återvinningsstationer i Borås. Inkomster från kläderna ska gå till behövande, enligt organisationen som ligger bakom. Containrarna har dykt upp på många återvinningsstationer i Boråsområdet. Det finns också en webadress till organisationen Miljögåvan, men på hemsidan...
2013-10-26 08:27

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Franskt intresse för Borås


Just nu är Frankrikes ambassadör Jean-Pierre Lacroix på besök i Borås. Grön energi och textil har gjort honom nyfiken. Bland annat besöks Ryaverket och Textilhögskolan.
2013-10-22 14:15

Borås Tidning
[Liknande]

Lärdom för Borås stad


Lagvidriga kongresshusplaner? Men hänvisning till domen mot Servicekontoret ifrågasätter Lars Aspholmer om Borås stads kongresshusplaner är förenliga med vad lagen säger om hur en kommun får konkurrera på den privata marknaden. De som följer lokala medier har säkert märkt att Borås stad förvånansvärt ofta uppmärksammas för...
2014-05-08 09:18

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Ulf Sjösten tar över i Öster


Moderaten Ulf Sjösten har många titlar att sätta på sitt visitkort. Han har ju varit kommunalråd, han har varit riksdagsman, är chef för Ekobrottsmyndigheten i Borås och ordförande i Borås Energi- och miljö AB. Nu blir det ytterligare en tung post, som ordförande i Stadsdel...
2013-08-21 17:42

SR.se - Sjuhärad
[Liknande]

Osund kommunal konkurrens


Sedan konkurrenslagen skärptes för snart ett år sedan har Konkurrensverket fått in närmare 100 anmälningar. Borås stads servicekontor hör till dem som anmälts. Intresseorganisationen Svenskt Näringsliv följer utvecklingen med stort intresse.
2010-12-07 15:54

.